You are currently viewing Ste uvedomelý zákazník? Ako to robíte?

Ste uvedomelý zákazník? Ako to robíte?

Ste uvedomelý zákazník? Ako to robíte? Niekoľko tipov pre prehľadnejšiu domácnosť

Pri nápade Jedinečných Rohožiek hralo dôležitú rolu ochrana životného prostredia, a trvalo udržateľný , čístý prístup.  Základom je samozrejme kreativita a túžba po tvorbe, ale okrem toho sa dostalo aj mnoho ďalších aspektov do popredia než sme začali podnikať. Prečo sa oplatí kupovať domáce výrobky namiesto zahraničných výrobkov z pásovej výroby?  Čo tým vlastne podporujete a prečo to nie je jedno? Pozbierali sme Vám v niekoľkých bodoch, čo Vy ako uvedomelý zákazník  môžete urobiť pre svoje prostredie, pre Vašu peňaženku a pre budúcnosť svojich detí. 

Aj vy robíte často tú chybu, že nadmerne utrácate? Vyhodíte von potraviny, vyhodíte použité oblečenie, častokrát máte taký pocit, že pre chvíľkové potešenie hádžete peniaze von oknom oboma rukami? Nie ste sami. Veľa ľudí trpí dopadmi konzumnej spoločnosti, ale predovšetkým konzumnou mániou. Nie je také ľahké si všimnúť, kedy a ako nás okabátia, a kedy klameme samých seba, ale existuje veľa jednoduchých vecí, ktoré ak sa ich budete držať, dá ťažko odviesť Vašu pozornosť od Vašich stanovených cieľov. 

Plánovanie, zoznamy, rozpočet

Často sa hovorí o tom, že je efektívne pozorovať a analyzovať naše výdavky v tabuľke, v denníku alebo nejakej špeciálnej aplikácii. Takto bude pre nás jasné pri ktorých oblastiach miznú naše peniaze najviac, po ktorých sa na konci mesiaca zľahla zem, a ani nerozumieme ako je to vôbec možné.  Tým pádom budete už aj podvedome viac pozornejší v danej situácii, ak náhodou zablúdite na miesto Vašich kritických výdavkov.  

Stanovte si ciele!

Bolo by načase renovovať, aj dovolenku ste si plánovali, ale nikdy Vám to nevychádzalo, aj šteniatko by ste radi mali, dieťa sa chystá na vysokú…a mohli by sme pokračovať do nekonečna, ciele na ktoré by bolo dobré každý deň si odložiť malú čiastku aj keď sa to zdá, že je to nemožné ak nevyhradíte peniaze presne na tento účel.  

Všetko len v kľude. Aj s málom sa dá, stačí ak začínate malými čiastkami, či sú to jedno alebo dvojeurové mince, hlavné je aby ste s tým začali a aby ste ten režim dodržiavali.  Stanovte si čiastku, ktorá Vám vyhovuje, a ktorú môžete dodržiavať a nemusíte kvôli nej každý týždeň rozbíjať pokladničku. Ak je pre Vás stanovený cieľ naozaj dôležitý, uvidíte akú radosť Vám urobí ak budete vidieť, že sa k jeho dosiahnutiu čo i len malým krôčikom ale blížite. 

Určite to potrebujem?  

Túto otázku si môžeme aj viackrát položiť ak máme tendenciu prebytočne míňať peniaze. Možno nás akurát iba táto otázka delí od toho aby sme svoje ťažko zarobené peniaze minuli na nejakú haraburdu. Pre niektorých je užitočné aj to, ak si spočítajú, koľko dní či týždňov museli pracovať za tie peniaze, ktoré chcú teraz naraz minúť.  

Vyberte si kvalitné a odolné veci!

Nakupovať kvalitu sa oplatí. Samozrejme vzhľadom na pomer ceny a kvality nie je dôležitá len značka, ale aj základné znalosti a obsah čo stojí za tým všetkým. Zatiaľ to nie je v móde, ale niekedy stojí za to zaplatiť expertom, odborníkom či konzultantom aby Vám z dlhodobého hľadiska pomohli urobiť dobré rozhodnutie. 

My Vám sem ako príklad môžeme zas priniesť rohožky, či koberce kde tiež nie je jedno, či si zakúpite niečo čo má mizernú kvalitu alebo niečo čo je ručne vyrobený, odolný a pútavý kúsok.  Ešte aj vo veciach, ktoré sa zdajú ako také maličkosti sa skrýva možnosť uvažovaného rozhodnutia.  Tento príklad sa týka aj obdarovávania, pretože aj  jedinečná rohožka je nákladovo oveľa efektívnejšia ako druhá, či tretia herná konzola, alebo hriankovač , napriek tomu predstavuje trvalú a jedinečnú hodnotu. Navyše je to praktický a nadčasový darček. 

https://www.instagram.com/dorothyinstyle/

Neunáhlite svoje rozhodnutie, zostaňte kľudní a vyrovnaní!

Takmer v každej životnej situácii platí, že úspešnejší ľudia sú trpezlivejší, premýšľavejší a omnoho schopnejší prehodnotiť svoje rozhodnutia s chladnokrvným a pokojným srdcom. Keď podporujete domácu spoločnosť, malé či stredné podnikanie dlhodobo robíte dobre svojmu prostrediu aj miestnej ekonomike. 

Čím ďalej tým viac dbáme na to, aby sme čoraz menej škodlivých látok vypúšťali do našej atmosféry, tým ohrozujúc našu planétu. Robíme všetko pre to aby sa naše deti, ktoré sa učia príkladom, ako sa dospelí snažia riadiť prístupom kvality a nie prístupom „fast food“. Rohožky sem, rohožky tam, prajeme Vám vedomý nákup, vyváženú domácnosť a veľa radostí pri navrhovaní!

Pridaj komentár