You are currently viewing Drobné veľkonočné dekorácie- zvieratká z brmbolcov

Drobné veľkonočné dekorácie- zvieratká z brmbolcov

Drobné veľkonočné dekorácie- zvieratká z brmbolcov

Veľká noc je stále bližšie a bližšie, a preto sme Vám priniesli náš ďalší milý nápad “urob si sám”, pomocou ktorého vytvoríte vo svojom dome jarnú, veľkonočnú atmosféru!  V tomto článku Vám ukážeme návod na milú, malú, jednoduchú výzdobu z ktorej budete mať veľkú radosť!

Ak máte doma malé dieťa, určite sa Vám bude páčiť náš ďalší tvorivý nápad. Najmä preto, že nemusíte používať žiadnu dieťaťu nebezpečnú látku, takže si tvorenie môžete spolu užiť v nadchádzajúcich slnečných dňoch, či už doma alebo pri posedení v prírode alebo na záhrade. 

Najskôr sa pozrime na materiály, ktoré budeme potrebovať:

– budeme potrebovať vystrihnutú formu zajačika a kuriatka,
klbko bielej vlny/priadze,
klbko žltej vlny/priadze,
–   tvrdý biely kartón,
–  tvrdý žltý kartón,
– silné lepidlo (alebo tavnú pištoľ),
čiernu fixku,
ružovú farbičku,
– oranžovú farbičku,
ceruzku,
– a nezabudnime ani na nožnice 

A teraz sa pozrime na kroky, pomocou ktorých môžeme raz-dva vyčarovať roztomilé figúrky! 

1. krok: Pripravte si všetky pomôcky a materiály vedľa seba, aby ste mali všetko po ruke, a môžete začať. Najprv si z kartónov vystrihnite tvary zajačika a kuriatka, ktoré neskôr použijete.

2. krok: V druhom kroku si vyberte klbko vlny/priadze ktorým chcete začať (my sme si vybrali bielu), potom si ho omotajte okolo prstov toľkokrát, koľkokrát je to možné, a tak Vám vznikne obrovský brmbolec. Ak si myslíte, že ste dosiahli správnu veľkosť, odstrihnite vlnu/priadzu a potom si odstrihnite ešte menší kúsok, aby ste ju mohli uviazať. Keď to máte, stačí slučky prestrihnúť a brmbolec je hotový. 

3. krok: Tretí krok je veľmi jednoduchý, ale bude vyžadovať viac kreativity. Nadišiel totiž čas, keď vyčaríte zajačikovi/ kuriatku tváričku. 
4. krok: V poslednom kroku musíte ešte nalepiť brmbolec pomocou silného lepidla na bruško zajačika/kuriatka. (Tip: ak by ste chceli tieto milé ozdoby zavesiť, urobte 2 brmbolce aby ste ich mohli nalepiť aj na jednu aj na druhú stranu a tak pri otáčaní nebude problém ak sa objaví “zadná strana” dekorácie.)

Tu nájdete malý video návod na výrobu tejto jarnej dekorácie: Youtube video 

Príjemnú zábavu!

Pridaj komentár