You are currently viewing Tu býva najlepšia mamička na svete!

Tu býva najlepšia mamička na svete!

Tu býva najlepšia mamička na svete!
Krásny darček na Deň matiek

Po prezeraní našich internetových stránkach a prezeraním spätnej väzby vidíme, že darovanie Vám robí radosť! Aj nám! Práve preto usporadúvame aj my na našich stránkach (facebook) súťaže, kde naši fanúšikovia môžu vyhrať jedinečnú rohožku. Odporúčame Vám, aby ste sa pripojili a rozhliadli sa na našej stránke, kde nájdete rôzne inšpirácie.

Dnes si povieme niečo o druhej májovej nedeli, Deň matiek, sviatok ktorý padá tento rok na 9. mája. Popritom samozrejme nemôžeme zabudnúť ani na deň najlepších oteckov, ktorý sa každoročne oslavuje 3. júnovú nedeľu, čiže tento rok to bude 20. júna! Dobrým nápadom je  tieto milé darčeky si zaobstarať vopred, pretože možno práve u nás nájdete vhodný tip na darček pre oboch.

O čom vlastne je Deň matiek?

Deň matiek je výnimočný deň, kedy vzdávame úctu matkám a materstvu. Podobné sviatky existovali po celom svete už dávno , napríklad v starovekom Grécku sa oslavoval sviatok plodnosti a matiek, spojený s uctievaním pohanskej bohyne Rhey, matky bohov.  Tento sviatok sa oslavuje po celom svete.

Na Slovensku sa tento sviatok oslavuje vždy druhú májovú nedeľu, tento rok to bude 9. mája. Všeobecne spoločným znakom tohto sviatku po celom svete je to, že je to tak trochu o znovuzrodení, o prebudení prírody.  V tomto čase nám už ukazujú príchod leta kvitnúce stromy, kvety čo nám symbolizujú zrodenie niečoho nového, čiže plodnosť.  Tento nápad z Ameriky sa šíril veľmi rýchlo a stal sa populárnym aj u nás. 

Koho oslavujeme?

Koho by sme oslavovali ak nie naše milované mamičky! Na väčšine miest sa Deň matiek oslavuje v máji, ale v niektorých krajinách sa oslavuje stále v marci, v Nórskú vo februári, ale napríklad na Kostarike v auguste, v Argentíne v októbri, a v Paname 8. decembra. Vo väčšine prípadov teda platí, že oslava sa koná uprostred či koncom jari, na začiatku leta, kedy nám príroda ukazuje svoju najkrajšiu tvár.  Z toho vyplýva, že práve vtedy oslavujeme narodenie, plodnosť, rodinu, samotné materstvo, a samozrejme živé aj zosnulé mamičky.  

Každý národ vnáša do tohto farebného sviatku iný kultúrny, historický alebo náboženský obsah, napríklad hinduisti po dni matiek, ktorý je u nich 10. mája usporiadajú v októbri 10- dňový sviatok na oslavu starodávnej matky. V Thajsku je tento sviatok spojený s narodeninami kráľovnej Sirikit.   

rodinná ozdoba dverí v zelenej farbe

Tipy na darčeky pre mamičky a oteckov

Neskôr Vám napíšeme podrobnejšie aj o Dni otcov, ale už teraz stojí za zváženie koľko majú toho spoločného rodičia a starí rodičia, mužský a ženský členovia rodiny.  Napokon, v rodine s dobrými vzťahmi, obe strany spadajú zhruba pod jeden klobúk. Najmä keď rodičia žijú spolu, je samozrejmé, že ak už jedného obdarúvame, môžeme dokonca obdarovať obe strany naraz. 

Viacerým z Vás sa páčil náš nápad s nápisom najlepšia mamička, najlepší otecko, či dokonca podľa povolania: najlepší učiteľ na svete. Aj v prípade dekorácií na dvere ste boli veľmi kreatívny, aj tie ste dali dokopy rozkošným spôsobom. Takýmto darčekom vyčaríte úsmev na tvári každého obdarovaného!

Ak Vás napadne niečo nové, niečo výnimočné, navrhnite si ju, pošlite nám Váš návrh, a my sa budeme snažiť čo najrýchlejšie Vám vyhotoviť Vašu rohožku alebo dekoráciu na dvere! Pripojte sa k našej stránke jedinečných rohožiek , kde môžete sledovať naše výtvory!

Pridaj komentár